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QUESTIONS AND ANSWERS SHEET

Colony Point 5 Condominium Association, Inc.   


As of  01/01/2012
Q:
What are my voting rights in the condominium association?
A:
Each unit is entitled to one vote on al matters of business which unit owner votes are authorized.  Generally speaking, unit owners are entitled to one vote for the election of Directors, and may be called upon periodically to vote on the level of reserve funding, waiver of certain financial reporting requirements, and amendments to the Declaration of Condominium, Articles of Incorporation, and By-Laws of the Association.  Under Florida law, votes on reserve funding, waiver of financial reporting requirement, and document amendments may be conducted at the annual meeting of the Association, or at a special meeting.  Owners are entitled to vote in person or by limited proxy.  The election of Directors is conducted at the annual meeting through a balloting procedure.  As to the election of Directors, each unit owner is entitled to cast one vote for the number of vacant seats.  Cumulative voting is prohibited.

Q:
What restrictions exist in the condominium documents on my right to use my unit?

A:
Article 31 of the Declaration of Condominium 

1.) No condominium unit may be occupied by any person under eighteen (18) years of age, except that any relative child, grandchild, niece, nephew, brother or sister of a unit owner under eighteen (18) years of age may be permitted to visit for reasonable periods not to exceed two consecutive weeks and not to exceed a maximum of thirty (30) days I any calendar year.  In addition, such visitor under eighteen (18) years of age may only use the condominium property in accordance with and subject to such rules and regulations concerning such use as may be established by the Association, the Club and or the  Management Firm. 

2.) Notwithstanding anything to the contrary contained herein, at least one (1) person fifty-five (55) years of age must be an occupant of each unit.  Persons under the age of fifty-five (55) and over eighteen (18) years of age may occupy and reside in a unit as long as at least one of the occupants is fifty-five (55) years of age or older.  Existing owners and occupants as of the effective date of this amendment who are eighteen (18) or over but under fifty-five (55) will be grand-fathered.

3.)
Effective September 22, 2005, there is a 20% down payment requirement.  Please refer to Declaration of Condominium Amendment, as recorded, Article VIII (A.2).
Q:
What restrictions exist in the condominium documents on the leasing of my unit?

A:
Effective as of January 25, 1995, by a vote of unit owners the condominium documents were amended to eliminate any new rentals within the community.

Q:
How much are my assessments to the condominium association for my unit type and when are they due?


A:



Type A Units 
$327.00
Type B Units
$357.00
Type C Units
$391.00
Type D Units
$428.00

Payments are due on the 1st of every month.  A late fee of $25.00 is applied if payment is received after the 10th of the month in which it is due.

Colony Point Club maintenance is included in your monthly maintenance payment.
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Q:
How is my maintenance assessment calculated?

A:
Per Exhibit “F” to the Declaration of Condominium – Share in Common Expenses, Common Elements and Common Surplus, is expressed as a percentage that is appurtenant to each Type of Unit based on the square footage.





Type A Units 
  .7252329843


Type B Units
  .8462523740
Type C Units
  .9867055342
Type D Units
1.1342255203

Q:
Do I have to be a member in any other association?  If so, what is the name of the 


Association and what are my voting rights in this association?  Also, how much are 
my assessments?

A:
N/A

Q:
Am I required to pay rent or land use fees for the recreational or other commonly 


used facilities?  If so, how much am I obligated to pay annually?

A:
No

Q:
Is the condominium association or other mandatory membership association involved in any court cases in which it may face liability in excess of $100,000?  If so, identify each such case.


A:
No
NOTE:   THE STATEMENTS CONTAINED HEREIN ARE ONLY SUMMARY IN NATURE, A PROSPECTIVE PURCHASER SHOULD REFER TO ALL REFERENCES, EXHIBITS HERETO, THE SALES CONTRACT, AND THE CONDOMINIUM DOCUMENTS. 

