

The Willard Neighborhood Association

Steering Committee: George Beier (Secretary) • Doug Buckwald • John Caner • Vincent Casalaina • (President) • Dione Cota • David Cottle • Joe Halperin • Lynn Halperin • Marcia Levenson • Ernest Scosseria • Tim Ruckle (acting) • Greg Wineger

Steering Committee Agenda 1/17/08

Welcome & Introductions

7:30 Attending Steering Committee/Intro Guests (15 min)

George Beier - late	Doug Buckwald	John Caner abs
Vincent Casalaina	Dione Cota	Dave Cottle
Joe Halperin abs	Lynn Halperin abs	Marcia Levenson
Ernie Scosseria	Tim Ruckle	Greg Wineger abs

Kriss Worthington – D7	Jeff Bradt	Elizabeth Butler
Gordon Wozniak – D8	Elizheva Hurvich-late	Cecelia Hurwich
Tom Bates – Mayor	Conrad Lagasca	Jane Lynch
City Manager	Laura Lynch-Miller	Wendy Stein
CENA / LeConte NA	Pam Weston	Julie Feldman-call
Bateman / Halcyon	Janet Byron - late	Colleen Donovan
	Tim Shaw	
	Nancy Carleton	Frances Starn
	Marcia Poole	Colleen McManus

Minutes from 11/15 George (5 min) (pgs 3-5)

7:45 <u>http://www.neighborhoodlink.com/berkeley/willard/</u>

Treasurer's report \$120 in dues & contributions Total \$709 Vincent

copy of letters 1) letter to CoB requesting safety Vests (pg 6)

WNA has 2 vests to give away/use in crime fighting

Announcements/Changes to agenda (10 min)

7:50 Water Barrel order – Nancy Carleton – Halcyon NA 55 Gal plastic drum – cost ~\$65 – order forms avail 1/30 order deadline 3/30

Petition on animal cruelty -- Marcia Poole

Public Works / Clean up Chair needed to work with Greg M Conrad will do this if no other SC steps up BPD Liaison Com – WNA representative needed – contact Greg W Elizabeth Butler will take this on Southside Safety Com - WNA representative needed – contact Jim H David Cottle will take this on

Old Business

8:00 MKThink envisioning session – Doug B (5 min) put off till March 8:05 General Meeting – Vincent (15 min)

BPD/UCPD/Council members D7 & D8 – panel on specifics of what can be done
 Outreach via Newsletter sent USPS and .pdf email send
 David C-crime/Scott Tolme-BRT/Greg M-Public Works/
 John C?-Disaster Preparedness/Cisco DeVries-Solar Initiative
 Willard Middle School –Feb. 20 so as not to conflict with LeConte NA meeting
 Agenda for meeting (pg 7)

Public Safety / Crime / Homeless

8:20 update on actions from 11/29 meeting George B (5 min) (pgs 8-9) had people look over the crime fighting ideas generated

8:25 Update on crime fighting strategy David (10 min)

he presented spreadsheet on areas of possible action and specific actions that might be taken other ideas brought up video surveillance – on private property / public property privacy issues to be considered neighborhood wide literature drop "porch light on"
Willard Neighborhood Dispute Resolution As part of community building
Conrad and Jane signed up to work on sub-committee
Charge is to plan scope to be undertaken Implement some concrete ideas

update on actions from 12/13 meeting Michelle (pgs 10-14) look into UC grant funding for crime fighting projects? had people look over the summary of meeting

8:35 Update on security guard costs. Vincent (5 min) (pgs 15-16) concern about outsourcing and good jobs/benefits

Disaster Preparedness

8:40 Directions for sub-committee John (5 min) topic for 2008 specifics put off till March

Noise / Party (no report)

Organizational Structure

8:45 Report on by laws changes sub committee Vincent (25 min) (pgs 17-18) review by laws changes already approved by SC

Goal #1C: codify the process by which officers are selected. Goal #1D: codify the process by which officers can be removed. Goal #1G: Steering Committee officers or members to step aside when a conflict of interest occurs or appears to occur. Goal #3: amend the by laws between general meetings No action taken on these 4 proposals. Consider again next year. Additional change to be presented regarding officers ability to take personal stands on issues once action by the SC is taken.

SC members

- -- John Anderson resigned from SC 1/11/08
- -- Michelle Pellegrin resigned from SC 1/17
- Doug Buchwald has missed Sept., Oct. and Nov. meetings

Land Use / Parking / Transportation

- 9:10 Transit BBTOP sub committee report George/others (5 min) Meeting with Len Conley, Friends of BRT, to discuss compromise – GB
- 9:15 BANA meeting w/ AC Trans. President / **next steps** Vincent (5 min) push for real world test of lane closure make sure we have a presence at Council / Planning meetings on BRT presented history of BRT and where we are now more discussion needed before implementing any action.

White Paper on development South of Dwight -- Michelle (carry forward to ?) Update outcome from ZAB meeting

New Business

9:20 No issues currently on agenda (10 min)

Adjourn

9:30