

The Willard Neighborhood Association

Steering Committee: John Anderson • George Beier (Secretary) • Doug Buckwald • John Caner • Vincent Casalaina • (President) • Dione Cota • David Cottle • Chris Ganson • Joe Halperin • Lynn Halperin • Marcia Levenson • Greg Murphy • Michelle Pellegrin • Ernest Scosseria • Greg Wineger

Steering Committee Agenda 6/21/07

Welcome & Introductions

7:30 Attending Steering Committee (5 min)

John Anderson (abs)	George Beier (abs)	Doug Buckwald
John Caner (abs)	Vincent Casalaina	Dione Cota
Dave Cottle (abs)	Chris Ganson (abs)	Joe Halperin
Lynn Halperin	Marcia Levenson	Greg Murphy
Michelle Pellegrin	Ernie Scosseria	Greg Wineger

Kriss Worthington – D7		
Gordon Wozniak – D8		
Tom Bates – Mayor		
City Manager		
CENA / LeConte NA	Bateman / Halcyon	

Approval of Action Minutes from 4/18 George (5 min) (page 3)

Carry all minutes forward

Vincent took notes for June meeting

7:35 copy of letters

- 1) to CoB in support of Public Commons (page 4)
- 2) to Dreyers for Ice Cream Social (page 5-6)

Announcements/Changes to agenda (5 min)

7:40 WNA now has a tax ID number / still no bank account Agenda from 6/11 meeting with CoB and UC (page 7-8)

Public Safety / Crime / Homeless / Disaster Preparedness

7:45 National Night Out –Greg & Janet W (10 min)

August 7, Ice Cream Social in Willard Park

Janet will work out list of items needed for Social

Contact ice cream store on College re donation

Ask for donations from WNA at event

Greg Murphy will look into wholesale purchase

Publicize event with flyers and in newsletter

Buy 100 whistles - ask for donation at event

We need WNA signage - Greg W has Nat. Night Out signage

Have WNA sign up lists available for people to sign

SC members to meet & greet the attendees

Janet will write up event for next newsletter

Berkeley Policy on homeless camping in residential neighborhoods – Vincent (10 min)
Presentation of 1 page "how to" document when dealing with the City (page 9)
Distribute "how to" with changes in next newsletter M/S unanimous

8:05 Report Ad Hoc sub-com Public Commons Initiative – Dione (10 min)

Dione update on Council action from 6/12

Email follow up with details of what passed Council Including any additions & subtractions from original initiatives

Public Works / Clean up

8:15 Move Out – wrap up – Greg M (5 min)

discuss good and bad aspects of Move Out -- \$40K cost split CoB/UCB cover how WNA can help process for next year

Letter to UC / CoB thanking them for making this project happen (page 10)

M/S unanimous – send letter with addition "quality of life"

8:20 Upcoming projects – Greg (10 min)

1. Plan and implement Street Faire & Yard Sale - Aug 26

2600 Block of Hillegass—need more contact w/ neighbors re street closure looking for food vendors make this a part of student welcome week activities better control of yard sale vendors — move in/move out

Greg M will write up event & need for volunteers for next newsletter

2. Other projects – UC Berkeley student work day Oct 27.

Need ideas for projects to be done this day

3. Signage at projects & after project

Greg M will get cost of banner

Organizational Structure

8:30 By Laws changes (5 min) Vincent

list proposed areas that need review/change (page 11-13) email changes to proposed By Law Changes versions

8:35 Change meeting time to 7pm Vincent (5 min)

drop this item unless further requests come up

Noise / Party

8:35 2538 Hillegass – Vincent (5 min) (page 14)

Vincent will do further follow up with Dave Meyers

change to ordinance regarding posting of contact information

M/S unanimous – ask Gordon W to make change to Ordinance

8:40 Chancellor's Task Force – Michelle (5 min) (page 15)

discuss progress this year / what to look for this Fall new "roving party" committee w/ Lynn H

Land Use / Parking / Transportation

8:45 AC Transit – Bus Rapid Transit on Telegraph Ave. (action item 30 min)

Discuss AC Transit Public Hearing on Draft EIR
Discuss neighborhood issues brought up at hearing
Presentations – Peter Allen (website only)
Doug Buchwald
Vincent (page 16-17)

Discuss strategy for receiving mitigations
Possible testing – cone off Telegraph

Consider meeting with AC Transit regarding Cut Through Traffic Apologies from Hank Resnik on Friends of BRT mtg.

Set date for WNA SC spec. meeting to prepare formal public comment June 28, both David Cottle and Chris Ganson can attend Move date to Wednesday June 27 – changed again to Tues. 6/26. Not to conflict with UC Athletic's presentation on June 28.

Public Comment closes July 3

9:15 Blighted Property

Discuss how we can get City to abate the problem Vincent (5 min) (page 18)

Distribute "blight" in next newsletter M/S unanimous

New Business

9:20 No issues currently on agenda (10 min)

Adjourn

9:30